Balsamikový ocet pochází z Itálie z okolí Modeny a jeho základem je vařený vinný mošt. V zimě se nechá odpočinout a na jaře se dává do malých dubových sudů. Zrání v sudu probíhá většinou na půdách, kde je velké teplo během léta a chladno během zimy. Balsamikové octy se liší délkou zrání v sudu a druhem použitého dřeva v sudu (dub, kaštan, cherry).
Balsamico si získal velkou oblibu v kulinářství především k ochucování zeleninových salátů. Pro svou sladkokyselou až sladkou chuť se hodí také k masu, rizotu, jahodám.
Alergeny: oxid siřičitý
Složení: vinný ocet, 30% koncentrovaný mošt,antioxidanty: oxid siřičitý
Kód | Kód: 1503976 |
---|---|
Kategorie: | Olej a ocet |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení